woensdag 7 januari 2015

Gemeenten gaan goedkope huurwoningen bouwen

Als corporaties het niet doen, willen gemeenten zelf zorg dragen voor goedkope huurhuizen.
Minister Stef Blok vindt het geen goed idee dat gemeenten de rol van corporaties gaan overnemen.
In Assen gaat namelijk de gemeente goedkope huurwoningen bouwen. Cor­poraties hebben soms door de economische crises en maatregelen van het Rijk te weinig geld om te investeren in goedkope huurhuizen. Assen is daarom vorige maand gestart met de bouw van 36 huurwoningen. Gemeenten als Groningen en Almere broeden op plannen om samen met een bouwbedrijf of projectontwikkelaar huurwoningen te gaan bouwen.

Indien de rend
ementseisen niet te hoog liggen, dan kan dit prima gefaciliteerd worden. Wij hebben concepten op de plank liggen die hieraan voldoen. Maar laat de ontwikkeling en bouw van woningen over aan professionals en dat de gemeente de grond faciliteert tegen een aannemelijke prijs.
Rendabele sociale huur mogelijk .... (lees artikel verder)


Uit berekening van concepten die wij hebben ontwikkeld, blijkt dat het bouwen van een rendabele sociale huurwoning onder voorwaarden haalbaar is
Het kan een grondgebonden woning zijn, bij voorkeur met een zadeldak. De afmetingen bedragen minimaal 85m2 GO, om nog te voldoen aan een sociaal verantwoorde gezinswoning met standaard 3 slaapkamers. De huur moet circa 675 euro bedragen. De grond mag niet meer kosten dan 20.000 euro exclusief btw. Afhankelijk van de rendementsverwachting kan de woning zonder verlies geëxploiteerd worden.
Wij gaan graag deze opgave aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten