donderdag 13 maart 2014

Bouwwereld Breda komt met portal voor nieuwbouw

BREDA - Zo’n twintig aan de bouwwereld gerelateerde bedrijven starten samen een portal waar de Bredase nieuwbouwwoningen te vinden moeten zijn. Het is de bedoeling dat als alle handtekeningen gezet zijn binnen enkele weken gestart wordt met de bouw van het platform onder de naam BredaWoont.nl.Ook de gemeente Breda en een aantal van de Bredase corporaties haken aan bij dit initiatief, dat het nieuwbouwaanbod voor de Bredase huizenkoper en huurder inzichtelijk moet maken. Onderdeel van het platform wordt onder meer een maandelijkse e-mailnieuwsbrief, gezamenlijke woondagen en promotie voor de nieuwbouw. “Het moet een centraal loket worden voor kopers en huurders”, aldus initiatiefnemer René Koning.

Onder de twintig bedrijven zitten naast corporaties, ook ontwikkelaars, aannemers, notarissen, makelaars en financiers. Wethouder Bob Bergkamp gaf dinsdagmiddag het startsein voor de portal tijdens een bijeenkomst op het stadskantoor in aanwezigheid van de deelnemers. “Het is belangrijk dat we het met elkaar doen”, aldus de wethouder, “maar ook belangrijk dat het niet van de gemeente is.” Volgens Bergkamp biedt het platform ook mogelijkheden om de lijntjes kort te houden. “We kunnen elkaar treffen, aanspreken en inspireren. Wij blijven ons daar aan verbinden.” 

Op de portal komen, naast het complete nieuwbouwoverzicht, ook verwijzingen naar het huuraanbod van de corporaties op klikvoorwonen.nl. Breda is niet de eerste stad met een dergelijk platform. Ook onder meer Rotterdam, Amsterdam en Groningen kennen vergelijkbare websites. “Daar hebben we goed naar gekeken, zodat we profiteren van wat daar goed gaat”, vat Koning samen.
Bron: BredaVandaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten